Han Speckens on Mon, 29 May 2000 23:13:05 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] RealMapping ICANN?


PERSBERICHT

RealMapping(tm) wint Broos van Erp Prijs

Amsterdam, 29 mei 2000 - Als één van de negen genomineerden van de totaal 141 deelnemers heeft RealMapping(tm) de Broos van Erp Prijs in de wacht gesleept. De jury besloot al na één stemmingsronde tot dit oordeel. RealMapping werd beoordeeld op interactiviteit, originaliteit, voorbeeldfunctie, marktpotentie en innovatie. De prijs, die een bedrag behelst van 100.000 gulden, zal RealMapping(tm) besteden aan het in kaart brengen van de culturele beleving van verschillende nationaliteiten op Internet. Het onderzoeksbudget wordt beschikbaar gesteld voor een nog universiteit met een leerstoel e-commerce.

Vandaag werd voor de derde keer de Broos van Erp Prijs uitgereikt. Het betreft een aanmoedigingsprijs die op initiatief van de Tweede Kamer is ingesteld door het ministerie van Economische Zaken. De Broos van Erp Prijs is voor de succesvolle, startende ondernemer, die een zakelijke en innovatieve toepassing heeft ontwikkeld op het gebied van de nieuwe media. De Broos van Erp Prijs werd georganiseerd door Media Plaza.

Sjoerd van Gelderen, CEO en bedenker van RealMapping(tm) over de prijs: "Een jaar geleden begon RealMapping(tm) met de uitwerking van een idee, waarvan het eindresultaat voor het Internet inmiddels internationaal van belang wordt geacht. Al voor onze officiële start, begin deze maand, kregen we bevestiging dat de markt in onze oplossing geloofde. De Broos van Erp Prijs is voor ons een extra erkenning en een enorme eer."

"Onze grootste marketinguitdaging is het verzorgen van een gedragsverandering bij conceptverantwoordelijken voor het gebruik van onze producten in een marketingomgeving", aldus CMO Mark van der Linden. "Een groot deel van onze huidige klanten heeft een relatief eenvoudige case, zoals het presenteren van banners aan Internetbezoekers in de juiste taal. Wij kunnen daarnaast een substantiële bijdrage leveren aan doelgroepherkenning op websites. Deze doelgroepherkenning maakt het mogelijk op websites het totale concept aan te passen aan een specifieke doelgroep."

"Het geld dat aan de Broos van Erp Prijs is gekoppeld stellen wij beschikbaar aan een universiteit met een leerstoel e-commerce", zegt Van Gelderen. "Concreet willen we daarmee de culturele beleving op Internet van verschillende nationaliteiten in kaart brengen. Hier is nog geen fundamenteel onderzoek naar verricht. De uitkomsten van dit onderzoek kunnen we vervolgens gebruiken voor benadering van potentiële klanten".

Inmiddels heeft RealMapping(tm) een aantal grote bedrijven als klant, waaronder WebAds, Cargoweb en Bibit.

Broos van Erp
Broos van Erp (1933 - 1997) was van 1978 tot 1997 lid van de VVD-fractie in de Tweede Kamer. Hij bekleedde tevens verschillende bestuursfuncties in het midden- en kleinbedrijf. In de Tweede Kamer maakte Broos van Erp zich als oordvoerder voor het midden- en klein bedrijf onder andere sterk voor de toepassing van geautomatiseerde informatiesystemen. Om deze reden heeft de minister van Economische Zaken deze Prijs voor bestaande nieuwe media toepassingen naar hem vernoemd.
RealMapping(tm)
RealMapping(tm) is een Internet bedrijf en een initiatief van Sjoerd van Gelderen en Mark van der Linden. Van Gelderen nam begin 1999 afscheid van het succesvolle Internetbedrijf Info.nl dat hij vijf jaar geleden oprichtte. Mark van der Linden startte samen met twee anderen het eveneens voortvarende MVLG E-Business Consultants op. RealMapping(tm) heeft nu ongeveer 20 medewerkers. RealMapping(tm) beheert de grootste en meest accurate IP-database ter wereld. Door middel van een nieuw ontwikkelde methodiek kan wereldwijd onder meer het land van herkomst en de taal van website-bezoekers worden vastgesteld. Meer informatie is te vinden op de website http://www.realmapping.com waar ook een proefversie is te downloaden.
Voor meer informatie:
RealMapping(tm), tel.: (020) 888 4530, contactpersoon: Mark van der Linden (e-mail: vanderlinden@realmapping.com) of Sterk Werk Communicatie, tel.: (010) 45678 49, contactpersoon: Els Veltkamp, (e-mail: els.veltkamp@sterkwerk.nl)