Rob van Kranenburg on Mon, 11 Nov 2002 17:53:01 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-bold] Open Doors Design Grand Prix


Title: Open Doors Design Grand Prix

Doors of Perception 7 (14-15-16 november)
Flow: the design challenge of pervasive computing
P r e s e n t e e r t

De Open Doors Design Grand Prix
15 November 2002, RAI, Amsterdam
15:00 deuren open. 19:30 Einde van de Open Doors presentaties. 20:00 De winnaar wordt bekendgemaakt!
Entree: 10 euro, aan de kassa. Geen reserveringen!

Wat?
Spannend nieuw onderdeel van de 7e Doors of Perception conferentie is de Open Doors Design Grand Prix. Er worden 22, wereldwijd geselecteerde, designprojecten gepresenteerd door hun makers. Wat is het beste scenario voor pervasive computing?
Welk project is het meest opwindend, vernieuwend en zinvol?

Waarom?
We staan aan de vooravond van een wereld waarin de computer is verdwenen. Kunnen we ons de ultieme connectiviteit van de dingen voorstellen? Dingen die praten, dingen die discussiŽren, dingen die denken? Als de computer verdwijnt, wordt de omgeving de interface. Waar gaan we ons dan op richten, op zoek naar een knop, een toets, een button? Waar is je vertrouwde dashboard als je achter het stuur zit? Voor deze wereld waarin digitale connectiveit alomaanwezig  is, zijn andere dashboards nodig, andere manieren van visualiseren en nieuwe vaardigheden, die gebruikmaken van al onze zintuigen.
Dat is de ontwerpuitdaging waar Flow over gaat. En waarvoor we deze designprijs in het leven hebben geroepen.

Een selectie uit de deelnemers:
Jussi ńngeslevš
van Media Lab Europe presenteert Body Mnemonics: meta-gereedschap voor draagbare apparaten. Josephine Pletts &  Usman Haque van ontwerpbureau Pletts Haque laten in Hardspace and Softspace zien hoe 'architectuur' een werkwoord is geworden. Rein Jansma, van Zwarts & Jansma, combineert in Interactive Carparks, oriŽntatie, identiteit en veiligheidsthema's. Lavrans Lovlie & Chris Downs van Livework versmelten service-ontwerp en duurzaamheidsprincipes in hun project loome - your personal information broker. Esther Polak & Jeroen Kee & the Waag Society presenteren in Amsterdam REALTIME een dagboek in sporen van dagelijkse persoonlijke routes. Welke data worden informatie? Analia Cervini & Juan Kayser van het Interaction Design Institute Ivrea stellen in Mobile Embodiments  vragen naar de aard van de mobiele apparaten van de toekomst in een slimme omgeving. Gary McDarby & John Sharry van Media Lab Europe nemen Mental Leaps  en presenteren brein-computer-interfaces; vergeet de joystick, speel met je gedachten! Lizbeth Goodman & Jo Gell van SMARTlab, Central Saint Martins, dansen in Flutterfly waar flow relevant wordt in bewegingstudies. Liselott Brunnberg van Mobility Studio, Interactive Institute Zweden, onderzoekt in Backseat Gaming  snelle scenarioveranderingen en het gevoel van beweging; alsof je achterin een auto meerijdt... Marcus Gosling & Alexander GrŁnsteidl van IDEO vragen zich in cameras wide shut af wat de sociale implicaties zijn als optische technologieŽn zo wijdverspreid zijn als onze lichtknopjes en lampen.

De jury
Ole Bouman (Archis), Sascha Kosch (de:Bug), Chee Pearlman (correspondent van Wired en de New York Times, Petra Schmidt (Form) en Deyan Sudjic (Domus, The Observer).

De hoofdprijs
Een presentatie op Doors East (India) 2003.

Vind alle informatie over Flow online op:
http://flow.doorsofperception.com/opendoors.html

Bel of mail voor meer informatie:
Livia Ponzio press@doorsofperception.com
Rob van Kranenburg doors7editor@doorsofperception.com
Doors of Perception: 020- 5963 220
--
D  O  O  R  S  O  F  P  E  R  C  E  P  T  I  O  N
Wibauthuis, Wibautstraat 3, 1091 GH Amsterdam
Tel +31 20 596 3220  Fax +31 20 596 3202
Email: doors7editor@doorsofperception.com
http://www.doorsofperception.com
http://simsim.rug.ac.be/staff/rob

Are you on the Doors mailing list? Register at:
http://www.doorsofperception.com/mailinglist